08 август 2008

Светът е чудесен, опитай се да бъдеш щастлив!

Този текст е написан още в далечната 1692г. и е открит в старата църква "Сейнт Пол" в Балтимор, САЩ. Древните истини в него обаче са напълно актуални и днес:
Мини спокойно през шума и забързаните тълпи и си спомни какъв покой носи тишината. Поддържай добри отношения с хората, но без да прекланяш глава.

Отстоявай своята истина спокойно и ясно, но се вслушвай и в думите на другите, дори да ти изглеждат глупави и невежи, защото те също има какво да кажат. Избягвай гръмогласните и агресивните, защото те дразнят духа.

Ако се сравняваш с другите, можеш да станеш суетен или безмилостен. Защото винаги ще се намерят и по-големи, и по-малки от теб. Радвай се на постиженията си и не се отказвай от плановете си!

Интересувай се от кариерата си, колкото и скромна да ти се струва тя. Това е истинско богатство, като се имат предвид превратностите на съдбата.

Бъди предпазлив в работата си, защото светът е пълен с измамници. Но нека това не затваря очите ти за добродетелта!

Много са хората, които се борят в името на по-висши идеали и затова в живота си непрекъснато срещаме герои.

Бъди верен на себе си и преди всичко не показвай престорена любов! Не бъди циничен по отношение на любовта, защото сред цялата тази пустош и разочарования тя е вечна като тревата...

Попивай мъдростта на годините и без болка се прости с младостта. Подхранвай силата на духа си, за да те пази при внезапно нещастие. Но не унивай от въображаеми трудности! Знай, че много от страховете ни се раждат просто от умора и самота.

Спазвай благоразумна дисциплина и бъди снизходителен към себе си. Ти си дете на Вселената, както дърветата и звездите. И имаш право да бъдеш тук!

Независимо дали го разбираш или не - знай, че Вселената следва своя правилен път! Ето защо бъди в хармония с Бога, независимо как изглежда Той в твоите представи.

Въпреки всички усилия и стремежи, родени в шумния водовъртеж на живота, бъди в мир с душата си. Защото, с цялата си суета, с всичките си трудности и разбити мечти, светът е все пак чудесен!

Опитай се да бъдеш щастлив!

4 мнения:

а каза...

"...Ти си дете на Вселената, както дърветата и звездите. И имаш право да бъдеш тук!..."
Тук съм! Аз съм!
И... "...светът е все пак чудесен!"
Даааа! Чудесен е! И такъв ще бъде!
:):):)

Melisa каза...

Опитай се да си щастлива...
Опитай и успей! :)

leon каза...

Снощи си припомних филма "Извън Африка" с Мерил Стриип и Робърт Редфорт.Хванах се за една реплика от финала на филма,че всички неволи се лекуват само с желанието да изживееш очаквания щастлив миг...с любимия човек .
Истински позитивно настроеният човек не губи вярата си дори и пред рухналите мечти.
Запазете пламъка на вярата си ,който ако не спаси вас ще спаси поне скъпите за вас хора .

Melisa каза...

Благодаря, leon! :)

Публикуване на коментар