07 декември 2008

За да бъде всичко наред, направи го!

Говори за Щастие...
Светът е достатъчно тъжен и без твоите неволи. Пътищата не са само неравни и стръмни. Вгледай се и виж къде твоят път е бил чист и гладък и говори за това! Дай отмора на изтерзания слух на Земята, наранен от човешката скръб, недоволство и болка!

Говори за Вяра...
На света му е къде по-леко без твоето изречено невежество и съмнение. Ако вярваш в Бога, или в човека, или в себе си, кажи го! Ако не вярваш - скрий в мълчание своите мисли, докато дойде вярата!

Говори за Здраве...
Непрекъснатото приказване за неизлечими болести е ненужно. Не можеш да зарадваш никого, когато му говориш за болката. Кажи, че си добре и че всичко ти е наред. Бог ще чуе твоите думи и ще ги превърне в истина!

Ела Уилър Уилкокс

5 мнения:

Mina Parcheva каза...

"Кажи, че си добре и че всичко ти е наред."
Това ми е станало нещо като верую! От известно време винаги отговарям на въпроса "Как си?" с "Екстра! И винаги съм добре!". На фона на оплакването от другите, това е като свеж полъх.

pepa каза...

Нека всички бъдем позитивни!!!!!

Melisa каза...

Да бъдем! :)

Diva-Edel-art каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Diva-Edel-art каза...

Написаното е толкова истинско и...толкова трудно приложимо понякога... Но!!! Само понякога, слава Богу :)! На мен днес ми "подариха" един прекрасен ден вълшебство в Родопите,отнемайки ми строителната бригада за два дни. Ядосах се страшно в първия момент,докато завъртайки призмата на мислите и усещанията си казах,че това не е наказание, а няграда за душата ми! Сега излизам със столче и книжка в ръка на терасата да се заредя със слънчева топлина и енергия! Не е ли прекрасно??? :) Щастлива съм!

Публикуване на коментар