16 октомври 2009

Когато една Жена обича, тя знае...

Загубих съпругата си през есента на 2004 година. Бракът ни продължи само 7 години. Последните 2 от тях прекарахме по болниците, в отчаяна борба срещу рака. Която в крайна сметка загубихме...

По време на съвместния ни живот, за всяка годишнина от сватбата ни, съпругата ми правеше по една снимка, на която сме двамата. След това я слагаше в красива рамка и я окачаше на стената в хола.


- Нека да ги има! Те са цветните сенки на нашия живот... - казваше тя всеки път. И когато почина, имахме седем такива снимки.

Една нощ през 2003-та, направих голяма глупост. Най-голямата грешка в живота ми - изневерих й. А в същото време, почти непрекъснато й се кълнях, колко много я обичам и че ще й остана верен завинаги...


Две седмици преди тя да почине, отново й го казах. Тогава тя ме погледна, засмя се някак странно и отвърна само:


- Зная...

Една вечер, някъде преди около месец, както обикновено си бях сам вкъщи. И отново се загледах в закачените на стената наши снимки. Тогава за пръв път забелязах, че в долния край на всяка рамка има издълбана по една буква:


В – И – Ж – О – Т – З – А


Само това беше успяла да изпише. Годините не й бяха стигнали, за да довърши надписа. В първия момент дори не успях да го разбера. Но предполагам, че е щяло да бъде нещо, като:
~ ВИЖ ОТЗАД ~ или подобно на него.

Веднага повдигнах всяка една от рамките и погледнах стената зад тях. Но там нямаше нищо… Докато се чудех как да тълкувам всичко това, изведнъж сякаш нещо ме жегна. Бързо свалих всички рамки от стената и започнах трескаво да ги разглобявам. Бях абсолютно сигурен, че има защо...


И… ето, че не бях сгрешил! Трудно ми беше да повярвам на това, което виждах – на гърба на всяка снимка имаше прикрепено по едно писмо! За всяка година, която бяхме прекарали заедно, съпругата ми беше написала прекрасни мили думи за мен, преливащи от нежност и любов...
Пликът, който излезе от снимката за 2003-та година обаче, беше черен! А на листа, който извадих от него, пишеше:

~ 14 март 2003г. ~
"Днес очите ти ме погледнаха така, сякаш си докосвал друга… Не е нужно да ми казваш. Зная го..."


~ . ~ . ~

Сега годината е 2008- ма. Минаха 4 години, откакто я загубих. И 5, откакто й изневерих. Боли ме много сега, душата ми се къса сякаш...

Макар и късно, вече го осъзнах:

Жените знаят, разбират, усещат, когато мъжете им направят подобна глупост! Просто исках да го споделя с вас...

~ . ~ . ~

Историята е действителен случай

Автор - анонимен
Превод на български - Melisa

8 мнения:

Галина Вълчева каза...

Остави ме без думи.....

krasi vasileva каза...

Така е ,усеща се нещо във въздуха.Ако в момента не можеш да разбереш ,малко по късно ти се изяснява.Много тъжна и същевременно до болка истинска история,разкриваща човешката психика.

Просто аз:))) каза...

Здравей,Мелиса!Меко казано съм пристрастена към този блог.Имам само една молба,ако е възможно:може ли да се добави бутон за споделяне във Фейсбук?Благодаря!Всичко хубаво и продължавай все така!Страшно хубави са публикациите!Дълбок поклон!!!!!!!

Melisa каза...

Благодаря за хубавите думи, Ani! Радвам се, че ти харесва тук :)
А за споделянето във Facebook - и други ми зададоха същия въпрос, затова най-вероятно съвсем скоро идеята ще стане реалност ;)

Omnia каза...

История, толкова истинска, че те кара да настръхнеш! Поздравления за нея, както и за този блог. Скоро го открих и хвърлям по едно око насам- обичам нестандартните неща;)

Поздрави още веднъж и,да- жената винаги разбира- всяка една измяна, не само съпружеската, но и приятелската :)

Melisa каза...

Да, така е. Дори "здравият разум" да отхвърля мисълта за това, сърцето усеща и разбира, когато някой го предаде... :)

ZarryDanny каза...

Ако чувствата към човека до теб не са така силни,изневярата може и да не се разбере,или ако се разбере да е в по-късен период.Но когато си дал не само времето си,но и сърцето и всяко твое чувство на любимия човек,то изневярата и всяко друго предателство се усещат веднага.Не зависимо дали става въпрос за мъж или жена.Този който обича истински усеща това.Сякаш в сърцето му застава една голяма болка,защото промяна която за околните е невидима,за влюбеният човек е доста ясна.Дори да не си видял измамата с очите си,вътре в теб всичко го усеща.Затова искам да дам един съвет на всички...радвайте се на човека до вас,без лъжи,просто се обичайте и бъдете щастливи днес,защото никой не знае какво го очаква в утрешния ден.

Несбъднато минало каза...

Много силно.

Публикуване на коментар