29 април 2011

Щастливата Малена, верният Родан и тяхната невероятна любов!

Тя се казва Малена, а неговото име е Родан. Свързва ги невероятна любов. Обичат се истински. Вероятно до гроб!

Не, това не е сюжет на някой сълзлив латино сериал. Двамата не са герои на филмова продукция. Те са... щъркели.

Мъжкият носи името Родан. Всяка пролет той се връща от южните страни при любимата си Малена, която не може да лети, заради простреляното си преди години крило.

Героите на тази невероятно трогателна история, наподобяваща приказка, са абсолютно истински и живеят в Хърватското село Бродски Варос.

Преди 17 години италиански ловец по невнимание прострелял Малена. Раната на щъркелката била сериозна, но въпреки това тя оцеляла, благодарение на усилените грижи на местния ветеринар. След като обработил раната и превързал крилото на птицата, той я върнал обратно в гнездото и всеки ден й носел там храна и вода, докато се възстанови.

Когато дошла есента, Родан отлетял към Африка заедно с другите щъркели. Всички в селото били уверени, че като остане сама през зимата, женската ще умре. Но станало чудо – не само че тя оцеляла, но пролетта и партньорът й се върнал обратно при нея в Хърватия!

От тогава, вече цели 17 години, всяка есен Родан поема на юг и прелита повече от 13 хиляди километра до Южна Африка, където прекарва зимата, а пролетта изминава още толкова и се връща обратно при своята любима Малена.

Всяка година Малена дава ново потомство, снася яйца и мъти пиленца. Когато поотраснат достатъчно, таткото учи малките щъркелчета да летят, защото майка им не може да движи раненото си преди 17 години крило. В края на лятото децата вече са достатъчно големи и когато дойде време, те отлитат заедно с татко Родан към топлите страни. А пролетта всички се завръщат обратно при очакващата ги мама Малена...

Превод на български - Melisa

2 мнения:

Tanya каза...

Невероятна и малко тъжна история ... тъжна ми е заради Малена, колко ли е самотна през трудната зима ... и колко любов трябва да носи в себе си за да дочака завръщането - това е невероятното. Дано видя продължението на тази история!
Благодаря ти, че я сподели с нас! :)

nikolova1983 каза...

Тъжно, но за поред път ме кара да се замисля, дали наистина човека е най- висшето създание....!

Публикуване на коментар