30 юни 2011

Зад всеки успял мъж стои велика жена

~ Зад всеки велик мъж стои велика жена ~

Из "Най хубавото накратко"

Томас Уилър, главен изпълнителен директор на застрахователна компания в Масачузетс, и съпругата му пътували с колата си по междущатската магистрала, когато той забелязал, че бензинът им свършва. Уилър завил в следващата отбивка и скоро открил западнала бензиностанция с една единствена колонка. Той казал на самотния служител да напълни резервоара и да смени маслото и тръгнал да се поразтъпче около бензиностанцията.

Като се връщал към колата, Томас забелязал, че съпругата му и бензинджията водят оживен разговор. Но щом наближил до тях, и двамата млъкнали. Никой не проронил нито дума, докато Уилър плащал сметката. Едва като влизал в колата, той зърнал как бензинджията махнал с ръка и казал:
- Приятно ми беше да си поговорим.

Докато се отдалечавали от бензиностанцията, Томас попитал жена си, дали бензинджията й е познат. Тя охотно признала. Учели в една гимназия и ходили сериозно в продължение на година.

- Боже мой, имала си късмет, че съм се появил аз! - изперчил се Уилър. – Ако се беше омъжила за него, щеше да бъдеш жена на бензинджия, вместо съпруга на главен изпълнителен директор.

- Скъпи мой - отвърнала жена му, - ако се бях омъжила за него, той щеше да бъде главен изпълнителен директор, а ти бензинджия...

"Пилешка супа за влюбени души"

4 мнения:

Unknown каза...

Понякога е вярно...

Tanya каза...

Страхотен коментар е направила дамата! :)
Затова има много по-малко успели жени, защото зад тях няма друга Велика такава! Ето и една мисъл по въпроса ;)

Жените по трудно правят кариера, нали те нямат жени, които да ги бутат напред.
Анина Ипохорская

Unknown каза...

Хайде сега... Не сте поискали, затова нямате;-)

Diva-Edel-art каза...

Ами...то май е закодирано още в гена на Адам и Ева... ;)В жената се крие силата на емоцията,пластиката на общуването,богатството на многостранното мислене едновременно,все качества- чужди на мъжкия мозък,който в дадения момент се бори с един проблем,една мисъл,една задача...
Но си мисля,че за добър екип винаги са нужни двама! :)

Публикуване на коментар