13 юли 2008

Как да се научим да прощаваме - притча за превъплъщението

Спомняй си тази притча тогава, когато си в сложна ситуация и ще се изпълниш с мъдрост и радост...

~ . ~ . ~

Събрали се душите на съвещание преди въплъщението си на Земята. И Бог попитал една от тях:

- Защо искаш да се въплътиш?

- Искам да се науча да прощавам.

- На кого се каниш да прощаваш? Погледни душите какви са чистички, светли, любящи. Те толкова те обичат, че не могат да направят нищо такова, заради което да се налага да им прощаваш.

Натъжила се Душата, но повторила:

- Аз така искам да се науча да прощавам!

Тогава до нея се приближила друга Душа и й казала:

- Не тъжи, аз те обичам толкова много, че ще бъда с теб на Земята и ще ти помогна да изпиташ опрощението. Ще бъда твой мъж, ще ти изневерявам и ти ще трябва да ми прощаваш.

Приближила се друга Душа и казала:

- Аз също те обичам много. Ще дойда с теб и ще бъда твоята майка, която ще те наказва, ще се меси в живота ти и ти ще се учиш да прощаваш.

Още една Душа се приближила и казала:

- Аз ще бъда твоят началник и от любов към теб ще се отнасям към теб грубо и несправедливо, така че да изпиташ какво е да се прощава.

Друга една Душа предложила да й бъде най-добрата приятелка и да я предаде. Друга - да й бъде злата и несправедлива свекърва и т. н. По този начин се събрала група от обичащи се души, измислили си сценария на своя живот на Земята и се въплътили...

Но в последствие се оказало, че да си спомнят за Себе си е сложно и трудно. И те всички забравили своя предварителен договор. Повечето приели на сериозно живота си, започнали да се обиждат и гневят един на друг. Напълно забравили, че сами са си съставили този сценарий. И най-важното – че те всички се обичат един друг!

Източник: spiralata.net

0 мнения:

Публикуване на коментар