26 юли 2011

Най-важните неща в Живота се изричат винаги най-трудно...

Най-важните неща се изричат винаги най-трудно. Това са нещата, от които се срамуваш, понеже думите ги смаляват. Те свиват нещата, изглеждали безгранични, докато са били в главата ти, до съвсем тривиални размери, когато се изрекат.

Но не само това, нали?

Най-важните неща се намират съвсем близо до истинската ти същност, която не обичаш да показваш на другите - като съкровище, което враговете ти с радост биха ограбили. И може да се случи така, че да разкриеш душата си, което съвсем не е лесно, само за да те изгледат особено, без изобщо да разберат какво си казал или защо си помислил казаното за така важно, че едва не си се разплакал, докато си споделял своята тайна.

Струва ми се, че това е най-лошото - когато тайната остава заключена в тебе, не поради липса на разказвач, а поради липса на слушател, който да те разбере...

~ . ~ . ~

Откъс от книгата "Особени сезони"
Автор - Стивън Кинг

2 мнения:

vania_1969 каза...

А някой замислял ли се е какво става с човека,когато разкрие истинското си аз и после му се подиграват с чувствата и ги използват като плестници?Аз мисля,че е по добре някой неща да останат тайна!

Emi каза...

Да, не е лесно да бъдеш себе си, дори с риск да ти се присмеят или оклеветят, но... както е казал Пушкин "Хвалбата и клеветата приемай равнодушно и не спори с глупака."

Публикуване на коментар