05 януари 2013

Водици - магическо наричане на мълчана вода за сбъдване на желанията в нощта срещу Богоявление


Настъпва нощта срещу ВОДИЦИ или ВОДОКРЪЩИ (Богоявление, Йордановден), една от най-магичните нощи на годината. Този голям български празник води началото си от дълбока древност, още от преди Христа. Свързан е с вярата в очистителната, целебна и магическа сила на водата, нейната способност да "помни” и преклонението на хората пред животворящата й същност. Паметта на водата е много старо българско знание и във всяко наричане предците ни са се осланяли на нея – жива, мълчана, обична, мъчна, пъстра, здрава, вречена, пробудена вода... А старите българи са вярвали, че в полунощ водата започва да "чува" и да сбъдва!

Какво се прави в нощта срещу Водици (5-ти срещу 6-ти януари), една от най-магичните нощи през годината или КАК ДА НАРЕЧЕШ ВОДАТА СИ?

Здравей, Добросторнико!
Когато се здрачи достатъчно навън на 5-ти януари вечерта, налей вода в едно котле. Ако не разполагаш с такова, може да вземеш чаша или малка тенджерка. Желателно е избраният съд да не е пластмасов.
Някога водата се е наливала от извор или кладенец, но ти спокойно можеш да използваш за целта и чешмата вкъщи.
Изнеси водата навън – на двора, на балкона или перваза на прозореца. Хвани съда с две ръце и притихни малко с водата си. Остави я да те усети. Подишай свежия въздух с нея. Поздрави я и й кажи името си. НА ГЛАС!!! Тя вече те познава. Тя е ТВОЯТА вода. Постойте още малко така заедно и се прибери. Нека Водата ти остане няколко часа под небето да се "измълчи" и пречисти.
Точно преди полунощ излез отново при нея. Точно тогава, преди ВОДИЦИ, силата й става най-голяма. Отново хвани съда с две ръце. Свържи се с твоята вода. Помисли, кое е най-голямото ти желание - кое е това, чието сбъдване ще ти донесе нова Сила и Радост. И ГО ИЗРЕЧИ НА ГЛАС ПРЕД ВОДАТА СИ!
Притихни отново и постой с нея. Опитай се да си представиш, как ще изглежда животът ти, когато точно това твое желание бъде изпълнено. Опитай се да "видиш” тази картина в Твоята вода.
И отново НА ГЛАС кажи най-старото и силно наричане: РЕЧЕНОТО МИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО! После покрий водата с чиста кърпа (по възможност бяла) и се прибери.
Остави водата си цяла нощ да поеме ПРАВОТО ТИ СЛОВО. Да го чуе, да го залюлее, да го изкъпе, да му вдъхне живот и да пренареди твоето СБЪДВАНЕ.
Когато се събудиш сутринта на ВОДИЦИ (6-ти януари), първо иди при Водата си. Измий си очите с нея и с много обич отпий от твоето СБЪДВАНЕ. После пак... Усети твоя ДАР с цялата си душа! Накрая склони чело пред Водата и й благодари.
След това я прибери. Можеш да я изпиеш цялата или по-малко, да наръсиш с останалото от нея дома си, да полееш някое цвете - както прецениш. Това е НАРЕЧЕНА вода и тя ще носи енергията на желанието ти. Силата й е право пропорционална на емоцията, която си вложил в нея и на количеството Вяра, изпълваща душата ти. Така че, магията е в твоите ръце!

Дали това е истина и дали тази магия ще заработи за теб, зависи от Силата ти, Куража ти и Корена ти.

Честити ти Водици, Добросторнико!
Честито ти Богоявление!
И НЕКА РЕЧЕНОТО ТИ НА ВОДОКРЪЩИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!
(по материали на Rozmari De Meo)

П.С.
Ако си от тези, на които им е трудно да повярват, а в същото време ти е харесала тази магическа Приказка и ти се иска и за теб да бъде чудо, можеш да опиташ следното: Затвори очи и си представи, че си на 5 години. Спомни си, как изглеждаше тогава, с каква лекота се смееше и радваше. Ако в онези времена някой ти беше казал, че във водата има вълшебство и ти можеш да я събудиш, 100% щеше да му повярваш, нали? Ами тогава остави онова готино 5-годишно хлапе да налее една чаша вода и да си пожелае нещо! То непременно ще види Светлината! И ще ти разкаже... И НЕКА РЕЧЕНОТО ТАЗИ НОЩ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!

15 мнения:

pipinana каза...

az si namislih ne6ti4ko s milia mi BOKO,,,, dano ,,,

nana каза...

znaia kakvo si pojelavam ot dosta vreme nasam i e svarzano s milia mi BOKO li4no

Unknown каза...

И внимавайте какво си пожелавате,че току виж се сбъднало!

Б каза...

Бе, кой този Боко бре ? гУ пожелая и аз .. :-)

Betka каза...

Blagodarq za wsichko!

Karolina каза...

Много е Вълшебно! Благодаря!
Речено-Сторено.

Unknown каза...

Готово

Unknown каза...

ezichniciii

Valentin Valeriev (Keca) каза...

така се сбъдват мечтите

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Unknown каза...

Да направим ритуала и после да коментираме. Пожелавам всички мечти да ви се сбъднат!

Unknown каза...

Благодаря

Unknown каза...

Хора бог работи във живота на всеки един от нас по начин който не разбираме. Търсете Исус Христос в неговото име искайте и ще ви се прибави ако е волята на Отца ни.
Исус в пътя истината и живота, който има сина има и Отца ни.
И помнете бог знае най добре кое е добре да ни се даде в живота и понякога не всичко което искаме, ни се дава за да бъдем предпазени от лошо. Бог обича всички ни помнете го Исус е пътя истината и живота бъдете изобилно благословени Амин.

nhuthuy каза...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chia sẻ các bạn các trang web bán đồng hồ uy tín mỹ với dịch vụ mua hộ hàng mỹ uy tín và giải đáp mua quà gì gửi đi mỹ cũng như chia sẻ những kinh nghiệm mua đồng hồ trên ebay hay giải đáp mua vòng tay pandora ở đâu cũng như địa chỉ mua vòng tay pandora chính hãng với dịch vụ mua hàng mỹ nhanh nhất giá rẻ.

Публикуване на коментар