22 ноември 2010

10-те заповеди на Любовта

1. Аз съм твоята любов. Не се купувам, и не се продавам, не идвам според заслугата, а според каприза си: не се замисляй за мен, нито ме тълкувай. Или, ако го сториш, понеже аз съм пожелала това от теб, не ме затваряй в изводи и тълкувания, защото ще ме погубиш. Аз, която съм по-голяма и от самата природа, мога да се събера и в малкото ти по размери сърце, но не и в тесните граници на каквото и да е било разумно обяснение за мен.

2. Не си прави кумир от мен, защото ще поискам жертви.

3. Не изговаряй напразно името ми, за да не го лишиш от смисъл. Не лъжи с него, защото лъжеш себе си и ще се превърна в лъжа за теб.

4. Седем дни в седмицата ме люби. Не съм Господ, на когото е достатъчен и един ден за почит. Не съм и работата, за която са предостатъчни шест. Имаш ли нужда да си починеш от мен, значи не съм това което съм била. Защото аз не уморявам, а мия умората от раменете и сърцето ти, от съзнанието и нозете ти, от ръцете и дробовете, от всяка твоя клетка снемам умора, а почувстваш ли ме като такава, означава, че съм престанала да бъда себе си. И ти живееш с измама за мен, а това значи, че изобщо живееш в измама.

5. Почитай живота във всичките му форми. Почитай и това което презираш и онова срещу което се бориш, онова което ще победиш и из света и в себе си, и няма да го има повече, защото е било неподходящо и зло, а също и онова което е неподходящо и зло, а никога няма да победиш, защото нямаш достатъчно сили. Почитай ги като част от баща ми и майка ми, защото те са част от Истината, която ме роди за да ме чувстваш, и срещнеш, и имаш. Аз съм красива, прекрасна дори, но в моите гени е заложено всичко което го има, а то е заложено и в твоите.
Почитай Природата като баща си и майка си.

6. Ако трябва убий заради мен, но убиеш ли за каквото и да било друго, значи за теб никога не ме е имало.

7. Не ме търси в прелюбодейства. Най-вероятно няма да ме откриеш, а пропилееш. Но откриеш ли ме по този начин, тежко ти. Тежко и на двама ни. И не само на нас.

8. Не отнемай волята ми. Няма от мен какво да откраднеш. Всичко което имам съм ти отдала, ако изпитваш нужда да ми отнемеш, значи желаеш повече от онова което и без друго имаш, а то е всичко с изключение на волята ми. Не ми я отнемай! Можеш, но изгубя ли я, ще изгубиш всичко останало, което ти давам.

9. Не ме лъжи, не ще успееш.

10. Не пожелавай чуждо щастие. Воден само от амбиции да докажеш, че можеш - жената на ближния можеш да отнемеш, и любовницата му можеш. И двете, ако има. И секретарката му можеш да отнемеш. Но няма как да отнемеш онова което са били за сърцето му, но ще забравиш онова което далеч повече е радвало твоето.


Автор - cefulesteven

3 мнения:

Tig каза...

" 2. Не си прави кумир от мен, защото ще поискам жертви."
Ти СИ и ЩЕ бъдеш винаги мой кумир, ЛЮБОВ!
Защото на тази грешна земя ТИ си единствената ценност, която ЗАСЛУЖАВА ЖЕРТВИ!

nelstle каза...

Мъдро, много мъдро...

Unknown каза...

PREKRASNO I TO4NO ! LIUBOVTA E VSI4KO NO... PO VISOKO V TOZI SVIAT OT 4OVESHKATA LIUBOV STOI EDINSTVENNO I SAMO VARXOVNATA I 4ISTA ISTINSKA LIUBOV !

Публикуване на коментар